• ΜΑΥΡΑΝΤΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Το 2004 η επιχείρηση αλλάζει νομική μορφή και γίνεται Μαυραντζάς Κωνσταντίνος & ΣΙΑ Ο.Ε., παράλληλα ανακαινίζονται και οι χώροι των εγκαταστάσεων .
  • ΜΑΥΡΑΝΤΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Το συνεργεία μας είναι εγκατεστημένα σε άνετους και λειτουργικούς χώρους με σύγχρονες κτιριακές και τεχνικές υποδομές έτσι ώστε να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με ταχύτητα, ευελιξία και ασφάλεια.
  • Αποτελεί βασικό αντιπρόσωπο των εταιριών GOODYEAR DUNLOP FULDA για το Βόλο.
  • Κύριος σκοπός της εταιρίας μας, είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Συμβουλές

Συμβουλές από την Dunlop
15/09/2015ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ


Ως ένας από τους ηγέτες στην κατασκευή ελαστικών, η Dunlop γνωρίζει καλά το πόσο σημαντικό είναι να επωφελείται κανείς από τα πλεονεκτήματα των ελαστικών του. Σε αυτή την ενότητα θα ασχοληθούμε με τη σημασία της σωστής πίεσης αέρα των ελαστικών, του τακτικού ελέγχου και συντήρησης, της σωστής φύλαξης και της αποφυγής εκτεταμένης φθοράς. Η σωστή πίεση αέρα και η καλή συντήρηση των ελαστικών, θα προσφέρει στους οδηγούς μεγαλύτερη ασφάλεια, καλύτερη οδική συμπεριφορά, περισσότερη άνεση και εξοικονόμηση χρημάτων.

 Πώς να συντηρείτε σωστά τα ελαστικά σας
Η τακτική συντήρηση είναι ένας εύκολος και φθηνός τρόπος για να μεγαλώσετε την διάρκεια ζωής των ελαστικών σας. Ελέγχετε τα ελαστικά σας τακτικά είτε στο σπίτι, είτε όταν επισκέπτεστε κάποιο γκαράζ ή πρατήριο καυσίμων.

Λίστα σημείων ελέγχου:
• Ελέγξτε την σωστή πίεση αέρα των ελαστικών σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή ή με τις ενδείξεις που βρίσκονται στα πλευρικά τοιχώματα (εάν είναι τα σωστά ελαστικά για το συγκεκριμένο όχημα)
• Κάντε έναν οπτικό έλεγχο για σχισμές, εξογκώματα ή φθορά στα πλαϊνά τοιχώματα
• Ελέγξτε το βάθος του πέλματος. Υπάρχει διαθέσιμο ένα μικρό εργαλείο για την ακριβή μέτρηση των πελμάτων
• Ελέγξτε και προσαρμόστε ανάλογα την πίεση αέρα. Θυμηθείτε - Δεν δίνουν όλοι οι μετρητές πίεσης που βρίσκονται στα πρατήρια βενζίνης ακριβείς μετρήσεις.
• Καθαρίστε την σκόνη γύρω από τις βαλβίδες, βάλτε καπάκια σε όλες τις βαλβίδες και ελέγξτε για τυχόν διαρροές (ιδιαίτερα μετά από φούσκωμα)
• Αφαιρέστε τις πέτρες και άλλα ξένα σώματα από τα πέλματα
• Κάντε τον έλεγχο της ευθυγράμμισης του οχήματος και βεβαιωθείτε εάν τα μπροστινά ελαστικά δείχνουν σημάδια εκτεταμένης ή ανομοιογενούς φθοράς
• Ελέγξτε τα φρένα σας εάν τα ελαστικά δείχνουν σημάδια φθοράς που οφείλονται σε μπλοκάρισμα τροχών
• Θα πρέπει να γίνει ζυγοστάθμιση των μπροστινών τροχών και ελαστικών εάν παρατηρήσετε κραδασμούς, τρέμουλο των τροχών ή κατά τόπους φθορά των ελαστικών.

 Έλεγχος ελαστικών
Είναι ζωτικής σημασίας να ελέγξετε τα ελαστικά πριν , κατά τη διάρκεια και στο τέλος μεγάλων ταξιδιών.

Αναζητήστε τα ακόλουθα:
• Παρουσιάζει το πέλμα και τα πλαϊνά τοιχώματα οποιαδήποτε ανομοιογενή φθορά;
• Υπάρχουν σημάδια ζημιών (σκισίματα, εξογκώματα, κ.λπ.);
• Υπάρχουν σφηνομένες πέτρες ή αιχμηρά αντικείμενα ανάμεσα στα πέλματα;
Βγάλτε με κατάλληλο εργαλείο τυχόν μικρές πέτρες, κ.λπ. προσέχοντας να μην διαπεράσετε το καουτσούκ. Άλλα σφηνωμένα αντικείμενα, όπως καρφιά, θα πρέπει να τα αφήσετε στην θέση τους όσο το λάστιχο παραμένει ακόμα φουσκωμένο μέχρις ότου να μπορέσετε να πάτε το όχημα στον κοντινό σας μεταπωλητή ελαστικών για επισκευή. Εάν τραβήξετε με βία ένα αιχμηρό αντικείμενο που έχει σφηνώσει στο λάστιχο, σίγουρα το αποτέλεμσα θα είναι ένα σκασμένο λάστιχο. Από το να αλλάξετε ένα λάστιχο στην άκρη του δρόμου, καλύτερα να οδηγήσετε μέχρι τον κοντινότερο μεταπωλητή ελαστικών, εφόσον είναι ασφαλές.

 Η πίεση των ελαστικών
Ο αέρας αποτελεί ένα ουσιώδες στοιχείο για να διατηρείτε τα ελαστικά σας σε καλή κατάσταση. Ο αέρας προσφέρει βέλτιστη απόδοση, μέγιστη διάρκεια ζωής και φέρει το βάρος του οχήματος καθώς και το φορτίο του. Η κίνηση ενός οχήματος με ελαστικά που έχουν χαμηλότερη πίεση αέρα από την σωστή είναι ένας σίγουρος τρόπος για να μειώσετε τον κύκλο ζωής των ελαστικών. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το πλαϊνό τοίχωμα, το οποίο δεν είναι σχεδιασμένο να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον δρόμο, θα υποστεί τις καταπονήσεις/ πιέσεις που κανονικά απορροφά το πέλμα και ο αέρας στο εσωτερικό του ελαστικού.

Μπορεί επίσης να έχει ως αποτέλεσμα κακή οδική συμπεριφορά ή και σκάσιμο του ελαστικού ενώ το όχημα κινείται με ταχύτητα.
• Η πίεση αέρα των ελαστικών πρέπει να ελέγχεται όταν αυτά είναι κρύα.
• Η σωστή πίεση αέρα των ελαστικών δίνεται μέσα στο Εγχειρίδιο Κατόχου Οχήματος.

 Φύλαξη ελαστικών
Στο σπίτι ελέγξτε για διαρροή στις βαλβίδες (ιδιαίτερα μετά το φούσκωμα των ελαστικών) και αντικαταστείστε οποιαδήποτε καπάκια βαλβίδων λείπουν. Εάν τα ελαστικά παρουσιάζουν οποιαδήποτε σημάδια ανομοιογενούς φθοράς, το όχημα θα πρέπει να ελεγχθεί για να εξασφαλιστεί σωστή ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμιση των τροχών.
Τα ελαστικά θα πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον, μακριά από την άμεση έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία καθώς και όσο πιο μακριά γίνεται από συσκευές που παράγουν ηλεκτρισμό. Η φύλαξη των ελαστικών σε εξωτερικό χώρο οδηγεί σε απορρόφηση υγρασίας και αυξημένο κίνδυνο πρόωρης φθοράς των ελαστικών.

 Καλή οδήγηση
Ο τρόπος οδήγησης ενός οχήματος μπορεί να έχει ως συνέπεια την εκτεταμένη φθορά και βλάβη των ελαστικών.

Οι ακόλουθες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε τα ελαστικά σας:
• Αποφεύγετε να οδηγείτε πάνω από ή να τρίβετε τα ελαστικά σας πάνω στο κράσπεδο των πεζοδρομίων ή σε άλλα υπερυψωμένα εμπόδια.
• Αποφεύγετε να σταματάτε το όχημά σας πάνω σε επιφάνειες που είναι καλυμμένες με λάδια, , λιπαντικά, πετρέλαιο ή άλλες χημικές ουσίες.
• Πριν ξεκινήσετε για ταξίδι όπου θα αναπτύξετε μεγάλη ταχύτητα, πάντα προσαρμόστε την πίεση των ελαστικών όταν το όχημα φέρει πλήρες φορτίο.
• Πριν και μετά από μεγάλα ταξίδια, ή ταξίδια σε εθνικές οδούς, ελέγξτε προσεκτικά τα ελαστικά και την πίεση αέρα (μην ελέγχετε την πίεση όταν τα ελαστικά είναι ζεστά).
• Το υδραυλικό τιμόνι δεν πρέπει να είναι στραμμένο όταν το όχημα είναι σταθμευμένο).
• Αποφύγετε την οδήγηση πάνω από ανώμαλο, ανισόπεδο, άφτιαχτο οδόστρωμα ή έδαφος που είναι καλυμμένο με χαλάσματα. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά, τότε ελέγξτε τα ελαστικά σας αμέσως μετά για να διασφαλίσετε ότι κανένα ξένο σώμα δεν έχει παγιδευτεί στο σκάλισμα του πέλματος. Ελέγξτε επίσης τα πλαϊνά τοιχώματα για σκισίματα ή εξογκώματα.

 Αποφύγετε τα προβλήματα των ελαστικών
Υπάρχουν πολλές αιτίες που ευθύνονται για τα προβλήματα των ελαστικών, οι κυριότερες τρεις είναι:
Προβλήματα που σχετίζονται με την χαμηλή πίεση αέρα
Έρευνες που διεξήχθησαν με την συμμετοχή μηχανικών επισκευής ελαστικών αποκαλύπτουν ότι τουλάχιστον το 25% όλων των ελαστικών που ελέχθησαν έχουν 10% χαμηλότερη πίεση αέρα από την κανονική. Η χαμηλή πίεση αποτελεί μία από τις βασικότερες αιτίες της γρήγορης φθοράς των ώμων, ανομοιόμορφης φθοράς του πέλματος και πρώορη ζημιά στα ελαστικά. Αλλά προσέξτε γιατί η υψηλή πίεση αέρα, μπορεί εξίσου να οδηγήσει σε κακή απόδοση στην οδική συμπεριφορά, σε εκτεταμένη φθορά αλλά και πρόωρη βλάβη των ελαστικών.

 Οι κίνδυνοι της υπερφόρτωσης
Είναι παράνομο να φορτώνονται τα αυτοκίνητα, τα μικρά φορτηγά και τα τρέιλερ μικρού βάρους με φορτίο μεγαλύτερο από αυτό που προβλέπει ο κατασκευαστής. Η υπερφόρτωση ασκεί μεγάλη καταπόνηση στα ελαστικά, αυξάνει την κανονική παραμόρφωση και προκαλεί υπερθέρμανση. Αυτό έχει σαν συνέπεια την γρήγορη φθορά, την μεγαλύτερη ευαισθησία σε ζημιά από κρούση.
• Πάντα ελέγχετε το εγχειρίδιο του οχήματος για τις αυξημένες πιέσεις σε συνθήκες πλήρους φόρτωσης.
Οι συνέπειες της οδήγησης με μεγάλη ταχύτητα
Η κίνηση για μεγάλες αποστάσεις με υψηλή ταχύτητα προκαλεί αύξηση της θερμότητας. Το αποτέλεσμα της αυξημένης θερμότητας είναι μεγαλύτερη φθορά των ελαστικών και παραμόρφωση.
• Διατηρείτε τα ελαστικά σε καλή κατάσταση, στη σωστή πίεση αέρα και οδηγείτε μόνο έως το όριο του δείκτη ταχύτητας που αναγράφουν για να αντέχουν στην συγκέντρωση θερμότητας.